Brioche z lodami

Środa, 27 Listopad 2013

Brioche z lodami
Brioche z lodami Brioche z lodami

Uwielbiam Brioche, szczególnie na śniadanie, z dodatkiem miodu lub konfitury z własnej piwniczki :)

Niestety jest trochę czasochłonna, dlatego też rzadko ją robię. Przygotowuję zawsze wieczorem przed spaniem, aby następnego dnia rano włożyć do piekarnika i konsumować jak jest jeszcze gorąca. 

Będąc na Sycylii zdziwiłam się jak zobaczyłam, że Włosi jedzą hamburgera z lodami. Hamburger okazał się maślaną, słodką bułką. Nie udało mi się spróbować, ponieważ byłam już po obfitym śniadaniu, a dokładniej po pysznym arancini z mozzarellą. Trochę żałuję, ale myślę, że jest to podobny smak jakbyśmy do brioszki włożyli gałkę loda. Jeżeli macie ochotę zapraszam do degustacji :) Następnym razem jak tylko będę na Sycylii na pewno spróbuję. Wy również jeżeli będziecie tam, musicie skosztować, jest to przysmak Sycylijczyków.

Nie będę Wam podawać dzisiaj przepisu, ponieważ już jest na moim blogu. Wystarczy wpisać do okienka po prawej stronie słowo, które nas interesuję, w tym przypadku Brioche i nacisnąć szukaj. Powinien się pokazać wpis z kluczowym szukanym słowem, a tam znajdziecie przepis na brioche.

««« Powrót

Komentarze


Imię:
Email (nie będzie publikowany):
Treść komentarza: