Ciasto marchewkowe bez mąki

Środa, 25 Styczeń 2017

Ciasto marchewkowe bez mąki
Ciasto marchewkowe bez mąki Ciasto marchewkowe bez mąki

Znowu muszę wrócić na jakiś czas do mojej diety bezglutenowej. Przyznaję, że ostatnio przesadziłam i prawie codziennie  jadłam coś z glutenem. Niestety potem miałam problemy żołądkowe i trochę cierpiałam.

A więc dzisiaj proponuję ciasto marchewkowe bez mąki z dodatkiem kokosa i orzechów.

Składniki:

3 duże marchewki starte na dużych oczkach

100 g wiórków kokosowych

70 g orzechów pekan

70 g orzechów włoskich

50 g połamanych orzechów pekan

3 jaja

3 łyżki masła orzechowego

4 łyżki miodu

2 łyżeczki cynamonu

1,5 łyżeczki sody oczyszczonej

szczypta soli

Wiórki kokosowe, orzechy mielimy w blenderze na drobno. Dodajemy cynamon, sodę i sól, mieszamy wszystko razem. 

Następnie dodajemy jaja, masło orzechowe i miód, znowu mieszamy by otrzymać gładką masę. Otzrymaną masę mieszamy ze startą marchewką i połamanymi drobno orzechami pekan.

Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 30 minut.

 

 

 

««« Powrót

Komentarze


Imię:
Email (nie będzie publikowany):
Treść komentarza: