Kotlety z kaszy jaglanej

Czwartek, 17 Wrzesień 2015

Kotlety z kaszy jaglanej
Kotlety z kaszy jaglanej Kotlety z kaszy jaglanej

Dzisiaj znowu kasza jaglana, dlaczego ona? 

Kasza jaglana nie zawiera glutenu, rozgrzewa organizm i go odkwasza, dzięki temu mamy więcej energii i lepiej się czujemy.

Dzisiaj proponuję kotleciki z kaszy jaglanej.

Składniki:

2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

1 cebula drobno pokrojona

duża garść suszonych lub świeżych grzybów, namoczyć w gorącej wodzie ( ja użyłam borowiki )

1 pęczek natki pietruszki drobno pokrojonej

płatki z kaszy jaglanej 

sól, pieprz, papryczka chilli do smaku

Cebulę obrać i podsmażyć na patelni, dodać grzybki i podsmażyć około 3 minut, potem wlać wodę w której moczyły się grzybki i dusić około 5 minut, aż woda wyparuje.

Wszystkie składniki łączę ze sobą i formuję kotleciki. Każdy kotlet obtaczam w płatkach jaglanych i smażę na patelni z olejem rzepakowym.

Podałam tym razem z sałatką z buraka i domowego twarożku.

 

 

««« Powrót

Komentarze


Imię:
Email (nie będzie publikowany):
Treść komentarza: