Muffiny marchewkowe z polewą z tahini

Wtorek, 05 Kwiecień 2016

Muffiny marchewkowe z polewą z tahini
Muffiny marchewkowe z polewą z tahini Muffiny marchewkowe z polewą z tahini

Dzisiaj muszę zrobić coś z marchewki, ponieważ trochę mi zwiędła :) 

Może muffiny marchewkowe polane sosem z tahini.

Składniki na ciasto:

300 g mąki pełnoziarnistej

200 g ksylitolu

350 g marchewki startej na grubych oczkach

220ml oleju

2 jaja

3/4 szklanki mleka kokosowego

1,5 łyżeczki cynamonu

1 łyżeczka imbiru

0,5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

1 łyżeczka soli

W dużej misce wymieszać wszystkie suche produkty: mąkę, sodę i przyprawy. W mikserze utrzeć cukier z olejem i jajami. 

Następnie połączyć suche składniki z mokrymi i wymieszać. Wylać do foremek i piec w temperaturze 180 stopni około 15 - 20 minut.

Składniki na polewę:

wymieszać w równych proporcjach: pastę tahini, miód oraz sok z cytryny

««« Powrót

Komentarze


Imię:
Email (nie będzie publikowany):
Treść komentarza: