Naleśniki

Poniedziałek, 30 Listopad 2015

Naleśniki
Naleśniki Naleśniki

Naleśniki ? Dlaczego nie :)) Ostatnio większość dnia spędzam poza domem i niestety nie mam czasu aby gotować :(

Naleśniki bezglutenowe są proste i w zależności jaką masę zrobimy do środka, możemy je jeść na śniadanie, kolację lub obiad :))

Ja zrobiłam masę z twarożku koziego, jogurtu naturalnego i ze świeżą bazylią.

Składniki:

1 miarka mąki gryczanej

1 miarka mąki kukurydzianej

1/2 miarki mąki ziemniaczanej

2,5 miarki mleka kokosowego lub innego

100 ml oleju do smażenia

Mieszam w misce wszystkie składniki. Pozwalam ciastu odpocząć przez około 15 minut. Jeśli jest zbyt gęste dodaję kilka łyżek wody.

Naleśniki smażę partiami z obu stron. 

 

 

 

««« Powrót

Komentarze


Imię:
Email (nie będzie publikowany):
Treść komentarza: