Placuszki bezglutenowe ze szpinakiem

Poniedziałek, 20 Luty 2017

Placuszki bezglutenowe ze szpinakiem
Placuszki bezglutenowe ze szpinakiem Placuszki bezglutenowe ze szpinakiem

Zazwyczaj jak śpi u mnie moja córka Julcia, staram się zrobić na śniadanie coś, co ona lubi najbardziej :))

Tak więc dzisiaj będą Placki ze szpinakiem.

Składniki:

1/2 szklanki mąki owsianej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3 szklanki szpinaku

1 dojrzały banan

1 jajo

1 szklanka mleka koziego

2 miarki odżywki białkowej

1 łyżeczka roztopionego oleju kokosowego

szczypta soli

owoce sezonowe, u mnie gruszki

jagody Goji

Mąkę przesiać razem z proszkiem i solą. Umieścić wszystkie składniki w blenderze i zmiksować na gładko.

Na rozgrzaną patelnię wlać 1 dużą łyżkę ciasta i smażyć na średnim ogniu aż pojawią się pęczerzyki powietrza. Obrócić i smażyć kolejne 3 minuty. Odłożyć usmażonego pancakesa i robić to samo z pozostałymi.

Przed podaniem udekorować owocami.

Miłego dnia!!!


««« Powrót

Komentarze


Imię:
Email (nie będzie publikowany):
Treść komentarza: