Przykłady Spotkań

Poniżej przedstawiam kilka przykładowych Menu Spotkań i Przyjęć jakie miałam przyjemność organizować. Jeśli będą Państwo zainteresowani stworzeniem Klimatu i Menu Spotkania dokładnie pod Państwa potrzeby - proszę o wypełnienie i przesłanie FORMULARZA - otrzymają Państwo propozycję, którą stworzę według przesłanych wytycznych (to nic nie kosztuje). Imprezę, Spotkanie czy Przyjęcie mogę zorganizować w każdym wskazanym przez Państwa miejscu. Może to być Państwa Dom, Ogród, Plaża - nie ograniczajmy się :)

Aby wypróbować moje możliwości zapraszam na Spotkania Kulinarne, które organizuję u siebie. Szczegóły w zakładce “AntyRestauracja”


foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto

Sylwester Grudzień 2014

Stół szwedzki:

Risotto z quinoa

Sushi z amarantusa

Sałatka z jagodami goji

Koszyczki z parmezanu faszerowane twarożkiem i siemieniem lnianym

Roladki z bakłażana po gruzińsku

Roladki z wędzonego łososia

Śledzie na słodko

Pasztet z soczewiy

Chleb domowy na zakwasie

 

Na słodko:

Tiramisu

Drożdżówki z serem białym

Mikołajki Grudzień 2014

 

Stół szwedzki:

 Pasta z wędzonego pstrąga z suszonymi morelami, orzechami i miętą

Pate z wątróbki

Śledzie w pomarańczach

Śledzie z kapustą czerwoną i suszonymi śliwkami

Tarta z gruszką

Qiuche z dynią i grzybami

Kanapeczki z pesto buraków, orzeszkami pinii i kozim serkiem

Hummus

Grissini - paluszki zawinięte w szynce

Cykoria z orzechami i serem pleśniowym

Caprese z pieczonych buraków

Ruloniki z bakłażana grillowanego z serkiem, orzechami i kolendrą

Oliwki marynowane z chilii i czosnkiem

Pieczywo własny wyrób

Masełko od Pani z Kaszub :)

 

Na ciepło:

 Zupa z kukurydzy z mlekiem kokosowym, imbirem i kurkumą

Kurczak w kremowym sosie pomidorowym

Zapiekanka ze szpinakiem serem i ziemniakami 

 

Na słodko:

Tarta ze słodkich ziemniaków

Szarlotka

Antyrestauracja Wrzesień 2014

1. Na dobry początek

  • pasta z wędzonego pstrąga z serkiem philadelfia + chlebek własny wypiek + masełko własny wyrób
  • Zapiekane świeże figi zawijane w szynce z serkiem pleśniowym i orzeszkami pinii

2. Pierwsze danie

  • pizza Gajowego czyli z grzybami leśnymi

3. Główne danie

  • Lazania z dynią i serem mozim
  • kurczak duszony w śliwkach węgierkach

4. Deser

  • ciasto czekoladowe ze śliwkami węgierkami

Spotkanie z okazji Urodzin i Imienin Betty Marzec 2014

1. Na dobry początek

  • śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi
  • naleśniki z kaszą gryczaną
  • placuszki z kaszy i mąki kukurydzianej
  • kostki szpinakowe
  • tarta cebulowa
  • cykoria z orzechami i serem pleśniowym
  • jaja faszerowane musem z awokado i serkiem mascarpone
  • roladki z cukinii na grzance
  • Hummus
  • pasta z suszonych pomidorów
  • chlebek orkiszowy

2. Zupa

  • krem z pora

3. Danie główne

  • bakłażany po prowansalsku

4.Desert

  • tort bezowy z malinami
  • krem brulee
  • sernik z ciepłą konfiturą pomarańczową z imbirem

Kolacja w AnTyRestauracji z okazji Karnawału Styczeń 2014

1. Przystawka

  • Śledzie w sosie pomarańczowym
  • Mini tarte tartin z pieczonymi burakami
  • Pizza z ziemniakami i anchois
  • Chlebek na zakwasie + masełko z suszonymi pomidorami

2. Danie pierwsze

  • Zupa krem z pieczonej marchwi z imbirem

3. Danie główne

  • chlebek mięsny z czarnymi oliwkami i mozzarellą + sos chrzanowy i musztardowy
  • Makaron zapiekany z wędzonym łososiem

4. Deser

  • Ciasto czekoladowe bez mąki

Sylwester Grudzień 2013

1. Przystawka

  • Pasztet z cielęciny z orzechami pistacjowymi
  • chutnej żurawinowy
  • grzybki marynowe w occie

2. Danie pierwsze

  • Zupa krem z borowików z makaronikami z ciasta naleśnikowego ze szpinakiem

3. Danie główne

  • Cielęcina z warzywami
  • Risotto z pęczaku z wędzonym oscypkiem

4. Deser

  • Sernik czekoladowy

Obiad Świąteczny Grudzień 2013

1. Przystawka

  • Szynka w glazurze z goździkami z sosem musztardowym i chrzanowym
  • Szynka w glazurze pomarańczowej z sosem z pomarańczy
  • Śledzie w pomarańczach

2. Pierwsze danie

  • Zupa pomarańczowo-marchewkowa

3. Danie główne

  • Królik w sosie musztardowym
  • Polenta z oliwkami i parmezanem

4. Deser

  • Ciasto marchewkowe

Obiad w Dniu Świętego Marcina/10 osób Listopad 2013

 

1. Przystawka

  • Parfait z wątróbek gęsich
  • Smalec z gęsi z jabłkiem
  • Caprese z buraków pieczonych
  • chlebek orkiszowy, bagietki

2. Pierwsze danie

  • Zupa krupnik na rosole z gęsi, posypana parmezanem

 

3. Danie główne

  • Gęsie pipki w curry
  • Gęś faszerowana jabłkami+kapusta czerwona na słodko+kasza gryczana

4. Deser

  • Jabłka pieczone z cynamonem, żurawiną, podane z gałką lodów
  • Dynia w sosie imbirowo-miodowym

Kolacja w AntyRestauracji/10 osób Czerwiec 2013

 1. Przystawka

  • Sałatka z awokado, szpinakiem i serem kozim
  • Sałatka z mozzarellą, szpinakiem, truskawkami i orzechami włoskimi
  • Pieczywo (własny wypiek)
  • Masełko ziołowe

 

2. Pierwsze danie

  • Letnia lasagne z warzywami (z bobem, groszkiem itp

 

3. Danie główne

  • Łosoś zapiekany ze szparagami, anchois, pancettą
  • Salsa verde z kaparami
  • Sałatka z młodej cukini

 

4. Deser

  •  Ciasto rabarbarowe z imbirem

 

 

 

 

Kolacja w AntyRestauracji/10 osób Maj 2013

1. Przystawka

  • Caponata (gulasz z bakłażana, z pomidorami, kaparami, oliwkami)

2. Danie pierwsze

  • Zupa minestrone z młodych warzyw

3. Pierwsze danie

  • Pasta z pesto sycylijskim (makaron z pesto na bazie migdałów)

4. Danie główne

  • Kurczak po myśliwsku (pieczony w dużej ilości wina czerwonego)

5. Deser

  • Tiramisu z malinami

Kolacja w AntyRestauracji/10 osób Kwiecień 2013

 1. Na dobry początek

  • pasta z wątróbki
  • pasta z wędzonego pstrąga
  • chleb na zakwasie
  • masełko z suszonymi pomidorami

 2. Przystawka

  • ratatouille z rukolą i ricottą

3. Zupa

  • krem cytrynowy A LA żurek

4. Danie główne

  • halibut na soffritto z soczewicy z szafranową pianą

5. Deser

  • gruszki w korzennym winie
  • beza z malinami

 

 

 

Obiad Wielkanocny/11 osób Kwiecień 2013

1. Zupa

  • żurek z jajkiem

2.Danie główne

  • indyk faszerowany cytrynami i pomarańczami
  • buraczki(pieczone w całości w piekarniku) a potem pokrojone na cząstki i podane na ciepło z pomarańczami
  • sałata z rucoli
  • małe ziemniaczki pieczone w całości w piekarniku z ziołami

3.Deser

  • pieczone banany, polane sosem z limonki, z rumem i miodem

Kolacja Inauguracyjna Betty House/10 osób Marzec 2013

1. Na dobry początek

  • śliwki zawijane w boczku
  • grillowany ananas z kolendrą

2. Przystawki

  • pasta z wędzonego pstrąga
  • pasta z soczewicy czerwonej
  • pâté z wątróbki
  • śledzie marynowane w sosie pomarańczowo-estragonowym
  • cykoria w cytrusach
  • sałatka z pomelo
  • masło z bazylią + chleb razowy(własny wypiek)

3. Zupa

  • zupa krem marchewkowo-porowa

4. Danie główne

  • cielęcina z sosem z tuńczyka
  • łosoś pieczony na szpinaku

5. Deser

  • ciasto pomarańczowe

Obiad z okazji Świąt Bożego Narodzenia / 10 osób Grudzień 2012

1. Przystawki

  • tatar z łososia wędzonego z kaparami
  • pasztet z soczewicy
  • wątróbka podana na rucoli w sosie miodowo-balsamicznym

2. Zupa

  • krem z dyni z mleczkiem kokosowym

3. Danie główne

  • królik w winie

4. Deser

  • piernik korzenny podany z lodami i musem truskawkowym

Kolacja Urodzinowa / 12 osób Wrzesień 2012

1. Przystawki

  • bruschetta z pomidorami, bazylią i czosnkiem. Oczywiście chleb pieczony przeze mnie :)
  • bruschetta z bakłażanem (wcześniej przygotowujemy grilowanego bakłażana w zalewie)
  • sałatka z buraków z serem blue, rucolą i z prażonymi pestkami dyni (buraki z działki mamy mojej przyjaciołki) + sos na bazie octu balsamico i miodu
  • placuszki z ricotty z salsą pomidorową
  • gulasz bakłażanowy z kaparami, oliwkami i pomidorami (podawany na ciepło)
  • tarta z kurkami

2. Zupa 

  • krem z pieczonych pomidorow z bazylią

3. Danie Główne

  • faszerowana cukinia z mieloną cieleciną (cukinia z działki od mamy przyjaciółki a cielęcina od mojego ulubionego Pana na rynku)

4. Deser

  • kielich z tiramisu i swieżymi malinami

Do picia zdrowa woda z miętą, limonką i malinami

Przyjęcie Imieninowe - coctail party / 20 osób Sierpień 2012

  • chleb kukurydziany z pestkami dyni + masełko
  • śliwki suszone z migdałami w miodzie
  • koreczki z grillowanej cukini
  • koreczki z krewetek i avocado
  • marynowany łosoś na sałacie lodowej
  • koreczki z sera mozzarella i anchovis
  • ruloniki z łososia faszerowane kremem z twarożku i pesto
  • pieczone bakłażany z kolendrą i pestkami granatu
  • tarta rabarbarowo-szparagowa
  • tort bezowy z truskawkami

Spotkanie z Przyjaciółmi / 8 osób Lipiec 2012

1. Przystawki

  • sałatka z soczewicy ze swieżymi ziołami
  • sałatka ziemniaczana z pesto
  • humus (pasta z soczewicy z pastą sezamową)
  • chleb razowy i pszenny - własny wypiek
  • ryż z bobem i koperkiem

2. Zupa

  • chłodnik na botwince

3. Danie główne

  • gołąbki z mielonej cielęciny zawijane w liście winogron

4. Deser

  • mus jogurtowo-kremowy z malinami

Wieczór Panieński - kolacja / 10 osób Czerwiec 2012

1. Przystawki

  • cukinia grilowana marynowana w zalewie
  • chlebek z mąki pełnoziarnistej i orkiszowej
  • masło od Pani z Kaszub do którego dodałam bazylię i pomidory suszone
  • sałatka z młodych liści szpinaku, z młodej marchewki, młodej pietruszki z serem kozim i sosem jogurtowo-czosnkowym
  • bakłażan pieczony w piekarniku z mozzarellą i pomidorami

2. Zupa 

  • krem z groszku zielonego, posypana parmezanem

3. Danie główne

  • makaron wstążki w sosie pomidorowym ze szparagami

4. Deser

  • owoce zalane rumem, pieczone w piekarniku podawane z lodami i bakaliami

Do picia margarita ze świeżych truskawek

Kolacja we dwoje Maj 2012

1. Przystawka

  • sałata z mango

2. Danie główne

  • krewetki w winie

3. Deser

  • truskawki maczane w czarnej lub bialej czekoladzie