Serek ricotta zapiekany z jabłkiem i cynamonem

Sobota, 11 Czerwiec 2016

Serek ricotta zapiekany z jabłkiem i cynamonem
Serek ricotta zapiekany z jabłkiem i cynamonem Serek ricotta zapiekany z jabłkiem i cynamonem

Dzisiaj Julia zarządziła, że na śniadanie będzie serek ricotta zapiekany z jabłkiem i cynamonem.

Szczerze mówiąc bardzo mnie to ucieszyło, ponieważ czasami brak mi pomysłu, brak smaka na cokolwiek.

Śniadania jak już wszyscy wiemy są najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia.

Dobre śniadanie to dobry początek dnia. Dlaczego? ponieważ śniadaniem rozpoczynamy dzień i w dużym stopniu decydujemy jaki będziemy mieć nastrój i ile energii będziemy mieć :))

Dlatego nigdy nie rezygnujmy ze śniadania, bo to najważniejszy posiłek!!!

Julia połączyła 2 serki ricotta z 2 jajkami i dobrze wymieszała. Dodała przyprawy takie jak: cynamon, mięta suszona.

Starkowała 2 jabłka i wymieszała z serkiem, dodając trochę miodu gryczanego. Przygotowaną masę wyłożyła do kokilek i zapiekła w piekarniku nagrzanym w temperaturze 200 stopni około 10 minut.

Ser ricotta jest gładki w konsystencji i łagodny w smaku, idealny do potraw słodkich i pikantnych.

Dziękuję Julcia za pyszne śniadanie!!!

 

 

««« Powrót

Komentarze


Imię:
Email (nie będzie publikowany):
Treść komentarza: