Śledzie w pomarańczach

Niedziela, 29 Grudzień 2013

Śledzie w pomarańczach
Śledzie w pomarańczach Śledzie w pomarańczach

Na wigilię przygotowałam oprócz śledzi z kapustą czerwoną, który przepis już jest dla Was znany, Śledzie w sosie pomarańczowym. 

Muszę przyznać, że jest to bardzo prosty i szybki przepis, a efekt naprawdę bardzo ciekawy i smaczny :)

Składniki:

śledzie 10 sztuk np. Lisnera ( wcześniej wymoczyć kilka godzin w soku z pomarańczy)

składniki na sos:

pomarańcze 2 sztuki ( zetrzeć skórkę z tych pomarańczy i wycisnąć sok )

majonez około 200 ml

pieprz szczyptę

estragon 1 łyżeczkę

Pokroić śledzie na kawałki około 2 cm, położyć warstwę na dno naczynia, w którym będziemy podawać. Przygotować sos: wymieszać wszystkie składniki ze sobą. Na śledzie rozłożyć część sosu następnie ponownie śledzie i sos. Na koniec sos i posypać estragonem. To jest naprawdę banalne a warte spróbowania :)

««« Powrót

Komentarze


Imię:
Email (nie będzie publikowany):
Treść komentarza: